Kia Vest

Kia Vest skaper flerkulturelle møteplasser med mål om å inkludere alle i samfunnet. Vårt kontor er i Bergen, og vi driver ukentlige prosjekt og aktiviteter i Vestland fylke.

Vi er glade for å etablere stadig nye møteplasser, og i tillegg til mye individuell oppfølging, har vi følgende faste aktiviteter;

Aktive prosjekt på kontoret i Bergen

 • Interkulturell møteplass og matfellesskap med presentasjoner på mandager fra klokken 16-19 - pilotprosjekt
 • Korøving for det ukrainske koret Kvitka dushi fra klokken 19-21
 • Kvinnegruppe med flyktninger på onsdager fra klokken 14-16
 • Flerkulturell møteplass med middag for deltakere med innvandrerbakgrunn onsdager fra klokken 16:30-18:30
 • Mannsgruppe for kompetanseheving på onsdager fra klokken 19-20
 • Barn og unge inkluderes i prosjektene, ved at vi henter i barnehage og SFO for aleneforsørgere, og møter foreldrene under middagsservering mandager og onsdager. Vi hjelper også med lek og leksehjelp i eget rom og utendørs.

Aktivitet ellers i regionen

 • I Bergen har vi uformell fotballfellesskap på kunstgrassbanen på Møhlenpris søndager fra klokken 16 i sommerhalvåret. og i vinterhalvåret flytter vi den innendørs til Vikinghallen på torsdager fra klokken 20-22.
 • Turgruppe drives ukentlig i byfjellene i Bergen. Vi går turer på tre forskjellige nivå. Prosjektleder Jack Schjelderup informerer på forhånd om oppmøtested og nivå via SMS. Interesserte kan kontakte regionleder for mer informasjon om turgruppen. Kontakt regionleder på telefon 483 14 146, og skriv SMS om regionleder ikke får svart ved første anledning.
 • I Kvam kommune gjennomføres Flerkulturelt fellesskap torsdager fra klokken 14:30-16:30, med enkel servering, og Mannsgruppe torsdager fra klokken 17-19 i møtelokalet til Norheimsund kirke. Vi har og Språkkafè med enkel servering onsdager fra klokken 14:30-16 i Norheimsund bedehus. Tirsdager fra klokken 18-19:30 arrangerer vi "Åpent hus" i Strandebarm kyrkjelydshus, for å inkludere innflyttere da det har blitt bosatt mange ukrainske flyktninger i bygden.
 • Solbakken mottak i Florø arrangerer vi Flerkulturell møteplass noen lørdager. Prosjektmedarbeider Saba Berhane kan kontaktes på e-post eller telefonnummer 473 16 763 av deltakere eller frivillige som vil bidra.
 • På Stord har vi tidligere arrangert Turgruppe og Flerkulturell møteplass på asylmottakene i Litlabø og på Heiane. Prosjektmedarbeider flyttet i 2024, så vi søker nå noen nye som kan være med å ta ansvar for gjennomføring der.
 • I Bergen driver frivillige i KIA en Konvertittgruppe i samarbeid med DELK. Det innebærer kaffe/te og bibelundervisning fredager fra klokken 17 i DELK, for de som forstår farsi eller dari. Deltakere er også velkommen til å delta digitalt.

Vi har også faste, årlige arrangement som Internasjonal sommerleir og Internasjonal julefeiring i Bergen, i samarbeid med b.a. Bethel Bergen og migrantmengigheter, i tillegg til at lokallaget KIA Askøy gjennomfører internasjonale samlinger.

I 2021 fikk regionen nytt kontor i Dreggsallmenningen 20. i 2022 endret regionen navn fra Bjørgvin til Vest og etablerte mer arbeid i Bergen, Kvam og asylmottakene på Stord og i Florø. Det har utviklet seg i 2023 og nye prosjekt er etablert i 2024.

Mye av arbeidet var lenge knyttet til Arna mottakssenter som ble lagt ned i desember 2020, men asylsøkerene ble hovedsakelig flyttet til asylmottak på Stord og i Florø så vi følger de fortsatt opp. I 2023-2024 bidrar vi til kollektivtransport for papirløse asylsøkere, støttet av Vestland Fylkeskommune.

Kia Vest driver arbeid i flere deler av regionen, og har formelt etablert et lokallag, Kia Askøy, som kan følges via Facebook-siden KIA Askøy. Vi samarbeidar med Salem Nærmiljøsenter som blant annet driver arbeid for innvandrere i Bergensregionen, spesielt rettet mot de som ikke har rett på offentlig støtte. Det tilbys norskkurs på tre forskjellige nivå (tilsvarende nivå A1, A1-A2 og A2), i tillegg til internasjonal samtalegruppe, og kursene foregår ettermiddager fra kl. 17-20. Vi har også tett samarbeid med Miks ressurssenter, og rekrutterer deltakere til deres gründerprogram for flerkulturelle entreprenører. I tillegg har vi spesielt godt samarbeid med Den Ukrainske foreningen i Bergen og Hordaland, og Det ukrainske støttesenteret som vi følger opp og gjennomfører arrangement med. Ellers så samarbeider vi med flere menigheter, som det diakonale teamet til Bethel Bergen, og har samarbeidsavtaler med Vikøy sokneråd og Strandebarm sokneråd. Interesserte til å bli med i konvertittgruppen er velkommen til å ta kontakt på e-post til tor.oyvind@kianorge.no.

Kia Vest har hatt opp mot 14 faste ukentlige prosjekt, og ønsker også sette i gang flere prosjekt i både Bergensregionen og Vestland fylke; som flere Mannsgrupper, Tverrkulturelt kor, Svømmetrening, Trafikale grunnkurs, Sosiale integreringstiltak, Personlig økonomikurs, Digital opplæring m.m. 

Regionrådet til Kia Vest er for tiden inaktivt, men har bestått av representantar frå våre medlemsorganisasjonar:  Bergen Indremisjon, Bjørgvin Bispedømmeråd, Det Norske Misjonsselskap-NMS, Normisjon og Norsk Luthersk Misjonssamband-NLM.

Vi er takknemlige som har mange engasjerte frivillige, men for å nå målene har vi behov for enda flere frivillige som kan bistå med inkludering, integrering og ivaretakelse av flyktninger, asylsøkere, papirløse og arbeidsinnvandrere. For vi ønsker bistå alle innvandrere, uavhengig av hvor en kommer fra og hvilket livssyn en har. 

Alle er hjertelig velkommen til å ta kontakt, enten du vil bli bedre kjent med organisasjonen og prosjektene, kan bidra som frivillig eller er i målgruppen for arbeidet.

Vi har kontor på Dreggsallmenningen 20, ved Bryggen/Mariakirken i Bergen sentrum.

Takk til alle som bidrar til et inkluderande fellesskap!

Velkommen til å bli med som frivillig ved å ta direkte kontakt og/eller ved å registrere deg i KIA Vests side på Frivillig.no/kia-vest

Våre samarbeidspartnere

Bergen kommune
IMDi - Integrerings- og mangfoldsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir)
NMS
Vestland fylkekskommune
Stiftelsen Ulvsnesøy Skolehjem

Besøksadresse

Mariastuene, Dreggsalmenningen 20
5003 Bergen

Se på kart »
25447
VIPPS plakat

Bilder fra

Kia Vest

No items found.

Kontakt

Hallgeir Berge
Hallgeir Berge
Regionleder
48 31 41 46vest@kianorge.no
Tor Håkon Berge
Tor Håkon Berge
Prosjektmedarbeider for Tur- og Mannsgruppe i Norheimsund
40 88 42 71tor.berge@kianorge.no
Marie Pettersen
Marie Pettersen
Regionmedarbeider i Bergen
90648660marie.pettersen@kianorge.no
Prosjekter
Mannsgrupper for kompetanseheving
Mannsprosjektet skaper møteplasser for innvandrermenn og den øvrige befolkning, med fokus på å øke deltakerne sin kompetanse.
Bergen
Kristiansand
Stavanger
Drammen
Norheimsund
Prosjekter
Menighetsprosjektet i KIA
Menighetsprosjektet skal bistå kristne migranter å finne sin plass i menigheter, og dette arbeidet har videreutviklet seg i flere etapper.
Oslo
Bergen
Molde
Stavanger
Kristiansand
Aktiviteter
Møteplass for menn
KIA Vest driver gruppe for innvandrermenn som møtes ukentlig, med mål om å øke deres arbeid-, samfunn-, og språkkompetanse.
Bergen
Språkkafé
Språkkafé i Bergen
Hver mandag og onsdag ettermiddag gjennomføres prosjekter på vårt kontor i Bergen sentrum, som har utviklet seg fra å være språkkafè.
Bergen
No items found.

Aktuelt i

Kia Vest

Verdensdagen for flyktninger ble markert i foregangsfylket Vestland
Vi markerte verdens dag for flyktninger ved å la politikere møte flyktninger og papirløse mennesker, i en verden som aldri har sett flere flyktninger.
KIAs 50-års jubileum
Dato: lørdag 28.september kl 13-20. Sted: kulturkirken Jakob. 
Mannskonferanse på den internasjonale mannsdagen
I år arrangerte vi en etterlengtet markering av mannsdagen, 19. november, ved å samle Kia sine fire mannsgrupper.
Plakat av Landsmøte
LANDSMØTE 2023
Den 3.november inviterer KIA til Landsmøte. Møtet blir gjennomført på Teams dette året.
Pinsefestival med tverrkirkelig gudstjeneste
Pinsen ble feiret med en flerkulturell økumenisk gudstjeneste og kakefest i Bergen, med mål om å skape møteplass for den mangfoldige kirkefamilien.
Et utvalg tekster fra deltakerne våre i Oslo
Vi som jobber i KIA, vet hvor viktig vårt integreringsarbeid er. Det første steget på veien, er å lære norsk.
Besøk av stortingsrepresentant Olaug Bollestad
Onsdag 26.april fikk KIA besøk av stortingsrepresentant Olaug Bollestad, i våre lokaler i Ebbells gate 1 i Oslo.
God påske!
Nå ønsker vi alle ansatte, deltakere og våre samarbeidspartnere en fin påske og høytid.
Reisebrev fra Bergen
Det er verdifullt at KIA har åpne møteplasser, i en tid hvor Norge tar imot langt flere flyktninger enn på lenge.
Gratulerer med kvinnedagen!
Dette er en viktig dag for alle i KIA, Norge og resten av verden. Det er den internasjonale kvinnedagen i dag, startet i USA i 1908!
Permitteringer og HÅP om bedre vilkår for KIA
Den 1.februar var en merkedato for flere av våre kolleger som ble tatt ut i permitteringer som følge av at vi har mistet midler over statsbudsjettet.
Mannsprosjektet deles for inspirasjon
Mannsgruppene ble presentert med informasjon og video i nyhetsbrevet til Integrerings- og mangfoldsdirektoratet.
Bli frivillig illustrasjonsbilde av gruppe mennesker med hevet arm. Tittel over bilde: «We need you!»

Vil du jobbe som frivillig hos oss?

Gjør en forskjell for de som trenger det! Få venner fra hele verden og bli en del av mangfoldet. Hos oss vil du oppleve tilhørighet og fellesskap.
kontakt oss
Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.