Permitteringer og HÅP om bedre vilkår for KIA

Den 1.februar var en merkedato for flere av våre kolleger som ble tatt ut i permitteringer som følge av at vi har mistet midler over statsbudsjettet.

Hardt nok for de som rammes direkte og likså for de av våre deltakere som rammes indirekte gjennom et begrenset tilbud. Det positive er at ingenting har stoppet helt opp.  

Ledelsen i KIA Sør ved Merete Haslund og ledelsen i KIA Oslo ved Else S. Vatne, har sammen med sine ansatte tilrettelagt på en så god måte som mulig, for å opprettholde en viss drift i permitteringsperioden.  Denne gode innsatsen verdsettes.

I denne sammenheng må vi også rette en særskilt takk til flere frivillige i Kristiansand og Oslo som bistår våre deltakere gjennom språkkafeer og ulike aktiviteter.

Frivillige er en uvurderlig verdi for hele KIA-fellesskapet.  

De økonomiske utsiktene kan også synes å være lysere enn det var i januar.

En god nyhet er at regjeringen har tatt innover seg hvilke konsekvenser deres store kutt i budsjettet for 2023, får for blant annet frivillighets-Norge, og hvilke følger det ville få over tid. Det er gledelig å registrere.  

For vår del innebærer dette, at det nå er flere søknadsmuligheter via IMDi til å søke midler til vår drift og vårt ønske om å bygge Broen, som er en videreføring av KIA velferd og arbeid.
IMDi kanaliserer også store midler via kommunene, slik at også der er det søknadsmuligheter.  

Det er med andre ord både HÅP og vår i luften !

Skrevet av / ta kontakt med
se alle
Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.