KIA er en av de største ideelle organisasjonene på integreringsfeltet

Et utvalg tekster fra deltakerne våre i Oslo

Vi som jobber i KIA, vet hvor viktig vårt integreringsarbeid er. Det første steget på veien, er å lære norsk.

Med regjeringens endring på statsbudsjett, står tilbudet om norskundervisning i fare for å forsvinne. Lærer Kristin sier det slik:

Mange av deltakerne har et sterkt ønske om å forsøke å bidra til at tilbudet kan opprettholdes, og vi fant ut at dette kan være en måte å gjøre det på. Møte med stortingsrepresentant Olaug Bollestad informerete elever om viktigheten av tilbude. KIA er en organisasjon hvor kvinner fåranledning til både norskundervisning og aktiviteter. Særlig kvinner med småbarn og kvinnene som ikke har rett til gratis norskundervisning fordi KIA harbarnehage også ved siden av norskkurset. Det er en svært god mulighet for dissekvinnene.  

HVA KIA BETYR FOR MEG / KIA ER VIKTIG 

Når jeg hører KIA blir jeg kjempeglad. KIA for meg er et bra sted med godt miljø og det er lærerikt å være der. På KIA lærer jeg kjempemasse.

KIA er en veldig sosialskole der hvor alle føler seg velkommen og trygg.

Faten, palestiner fra Syria

Jeg er en dame med to små barn og jeg har lært både norsk og svømming her gjennomKIA, faktisk takket være KIA. 

Myndighetene aner ikke hvor nyttig KIA er for samfunnet. Ifølge nyeregler i kommunen må alle ha norsk på nivå B1 når man søker en jobb. Så KIA erden eneste vei for kvinner med små barn å lære norsk. Det er jo ikke så lett åorganisere en organisasjon, men dersom KIA kan få nok støtte, så kan de stå påbeina og fortsette arbeidet. Hvis KIA skal slutte med dette som de driver med,mister kvinner disse muligheter som får de gjennom KIA, og det er skadelig forsamfunnet tror jeg.

Tayseer, Sudan

Folk beskriver KIA på ulike måter, men for megbetyr KIA positiv. Da jeg kom hit, følte jeg meg på en ny vei i livet mitt. Denveien har gitt mye positiv energi i ett år. Vi lærer ikke bare norsk. Vi lærer ogsåå mestre livet. De har mange ulike aktiviteter til barn og voksne. I tilleggarrangerer de tur for hele familien. Barna er veldig glad i tur. Barna fårmuligheter til å gå på tur selv om familien deres har dårlig økonomi. På KIA erdet godt samarbeid mellom elevene. Da jeg kom hit, visste jeg bare to ord pånorsk, men nå er jeg klar til å skrive en tekst. Jeg har fått min første jobbpå KIA som frivillig lærer på datakurs. Nå synes jeg at jeg kan alt. Det eringenting som er umulig. Jeg er takknemlig for KIA.


Ganga, India

Fordet første betyr KIA mye for oss. KIA er interkulturelt. KIA er et trygt stedfor innvandrere.

KIAer norsk kultur og norsk språk for at man skal finne jobb og klare seg. KIA eret sted hvor forskjellige kulturer møtes, og KIA gir opplæring i hvordanrespektere personlige meninger til hver elev. Selv om det står i norsk lov,opplevde mange av oss motsatt situasjon da vi var på andre skoler.

Skrevet av / ta kontakt med
No items found.
se alle
Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.