Historier fra våre deltakere i KIA Velferd Oslo

HVA KIA BETYR FOR MEG?

KIA betyr masse for oss! Men først og fremst ser jeg at det hjelper oss å lære norsk. For det andre er KIA veien til integrering i det norske samfunnet. PÅ KIA møter vi forskjellige mennesker i samme situasjon og knytter vennskap, og vi trives godt på KIA.
Tayseer, Sudan

Jeg begynte på KIA norskkurs for ett år siden. Det er viktig for meg å gå på KIA norskkurs. Jeg har lært mye norsk her. Jeg liker ikke å sitte hjemme. Jeg vil ha norskkurset. KIA hjelper oss mye og spesielt kvinner. KIA har gratis skole uten betaling. KIA hjelper forskjellige mennesker på forskjellige måter. På KIA får vi forskjellige alternative tilbud. De har aktiviteter, barnehage, språkkafe osv. Jeg er fornøyd med KIA og med lærerne. KIA er veldig viktig for meg og for alle mennesker her.
Yordanos, Eritrea


For det første betyr KIA mye for oss. KIA er interkulturelt. KIA er et trygt sted for innvandrere. KIA er norsk kultur og norsk språk for at man skal finne jobb og klare seg. KIA er et sted hvor forskjellige kulturer møtes, og KIA gir opplæring i hvordan respektere personlige meninger til hver elev. Selv om det står i norsk lov, opplevde mange av oss motsatt situasjon da vi var på andre skoler.

KIA hjelper de som er i en vanskelig situasjon, men som ikke har rett til å få norskopplæring fra staten. Alle som skal bo i Norge bør lære norsk!
For det andre har KIA mange aktiviteter for å blande innvandrere inn i de norske samfunnet ved siden av å lære oss hvordan vi forstår norsk kultur.

Rett og slett, KIA er viktig for oss fordi de forbereder oss til arbeid, å være selvstendige og å kunne følge barna våre i det norske samfunnet.
Til slutt spiller KIA den viktigste rolle i våre personlige liv når vi trenger støtte avdem. Så håper vi å få støtte fra dere til at KIA fortsetter stadig!

Mayada, Egypt


Jeg vil fortelle om meg og de andre som er på KIA om hvor mye dette kurset er viktig for oss. Vi har lært mye og vi har blitt mye bedre i språket enn før. Vi var husmødre men nå kan vi komme ut i samfunnet å søke jobb for å bli selvstendige. KIA er kort vei for kvinner med innvandrerbakgrunn for å integrere seg i samfunnet. Derfor håper jeg at KIA ikke stenger. Jeg setter veldig stor pris på tilbudet jeg har fått av KIA.
Semeira, Sudan


Når jeg hører KIA blir jeg kjempeglad.
KIA for meg er et bra sted med et godt miljø og det er lærerikt å være der. På KIA har jeg lært kjempemasse. KIA er en veldig sosial skole der hvor alle sammen føler seg velkommen og trygg.

KIA er en organisasjon hvor kvinner får anledning til både norskundervisning og aktiviteter. Særlig kvinner med små barn og kvinnene som ikke har rett til gratis norskundervisning i og med at KIA har barnehage også ved siden av norskkurset. Det er en svært god mulighet for disse kvinnene.
Jeg er en dame med to små barn og jeg har lært både norsk og svømming her gjennom KIA, faktisk takket være KIA.

Myndighetene aner ikke hvor nyttig KIA er for samfunnet. Ifølge nye regler i kommunen må alle ha norsk på nivå B1 når man søker en jobb. Så KIA er den eneste vei for kvinner med små barn å lære norsk. Det er jo ikke så lett å organisere en organisasjon, men dersom KIA kan få nok støtte, så kan de stå på beina og fortsette arbeidet. Hvis KIA skal slutte med dette som de driver med, mister kvinner disse muligheter som får de gjennom KIA, og det er skadelig for samfunnet tror jeg.
Faten, palestiner fra Syria

Vær et stearinlys som lyser rundt for andre!

Den 8.mars var likestilling og kvinnefrigjøring et naturlig tema i klassen.
les mer

Historier fra våre deltakere i Oslo

Små historier fra vårt arbeid i KIA Øst, her fra språkkafèen.
les mer

Historier fra våre deltakere i Rogaland

Møt noen av vår deltakere og les våre historier.
les mer
Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.