Historier fra våre deltakere i Oslo

Små historier fra vårt arbeid i KIA Øst, her fra språkkafèen.

Amar

"Amar" kom til Norge som enslig mindreårig flyktning fra Syria, høsten 2016. Selv om han er takknemlig over å ha fått et "nytt liv" i Norge, har det til tider vært både utfordrende og tøft. Å reise fra alt og alle til et nytt land, nytt språk og nye kulturer har ikke bare vært lett. Så mange spørsmål, så få svar... Etter at han kom over KIA Språkkafé på Facebook har han vært trofast til stede hver tirsdag. Her har han fått nye venner, blitt bedre i norsk og ikke minst, han har fått et sted der han kan stille spørsmål og få svar. Han takker ofte for at han for lov til å komme på kaféen. "Dere gjør meg glad"!

Alexander

"Alexander" kom til Norge fra Sør-Amerika i forbindelse med jobb. Han har lært seg å snakke norsk gjennom internett, men føler seg ikke komfortabel med å bruke det i dagliglivet og derfor slår han fort over til engelsk i samtaler. Alexander er nå blitt en av de mest trofaste deltakerne på språktreningen som KIA Språkkafé har. Her får han praktisere norsk i trygge omgivelser. Han liker den lette og uformelle stemningen de har i gruppa, og han tør å utfordre seg selv til å snakke norsk.

Fammy

Fammy, fra Spania, dumpet tilfeldigvis innom språkkafeen en dag. Han opplevde livet vanskelig i Norge, hadde ingen norske venner og strevde med å tilegne seg språket. Han takker etter hver kveld i kafeen for at der er mennesker som ønsker å bruke tid på han og at han har kommet inn i et godt miljø.

Mostafa

Mostafa, en ung kurder, gikk på norskkurs, men sleit med å praktisere det han lærte. Mesteparten av tiden var han sammen med andre kurdere. I KIA møtte han en trygg arena for å prøve seg ut og språket utviklet seg raskt. Mostafa blomstret både språkmessig og sosialt og fikk seg flere nye venner. Han har fått en større forståelse for norsk kultur og har i tillegg, og kanskje på bakgrunn av alt dette, fått seg jobb.

Leah

Leah fra Iran, kom alene til Norge. Hun opplevde det svært tungt å flytte fra alt og alle hun kjente til og sleit med ensomhet den første tiden. Hun ble også fanget opp av kafemiljøet og språkkafeen har nå i flere år vært hennes venner og familie. Her feirer hun bursdager, her møtte hun norske juletradisjoner og i kafeen er der alltid noen å snakke med om livets sorger og gleder. Helt konkret kjenner hun seg sett og hørt og ikke så ensom og alene lenger!

Sultan

Sultan, fra Afganistan, er etter flere år, fortsatt aktiv i kafeen. Han har hatt kafeen som en base i mange år, det har gitt han nye venner og en god stabilitet i livet. I dag er han ferdig utdannet tannlege. Norskkurset i tilknytning til kafeen ble startet nettopp utfra ønske fra afganske asylsøkere om å lære norsk! Et annet eksempel er den koptisk ortodokse presten Eremias, flyktning fra diktaturet i Eritrea. Han er en godt voksen mann som over mange semester fikk lære seg brukbart norsk gjennom vårt kurs. Gjennom en krevende og ensom asylprosess ble KIA et viktig møtested med vennlighet og aksept og der evnen til kommunikasjon ble mye bedre. Etter hvert kom oppholdstillatelsen og livet i Norge kunne virkelig starte. Han jobber som prest i dag i Den ortodokse kirke og reiser rundt i hele Norge!

Vær et stearinlys som lyser rundt for andre!

Den 8.mars var likestilling og kvinnefrigjøring et naturlig tema i klassen.
les mer

Historier fra våre deltakere i KIA Velferd Oslo

HVA KIA BETYR FOR MEG?
les mer

Historier fra våre deltakere i Rogaland

Møt noen av vår deltakere og les våre historier.
les mer
Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.