KIAs Zvonimir Vojtulek deltok som innleder

Menighetsprosjektet og fagdag i Hamar bispedømme

Den 4.oktober arrangerte Hamar bispedømme fagdag for alle sine ansatte, og KIA bidro med faglige innlegg.

Temaene for innleggene var

  1. "Omsorg for mennesker som har opplevd krig og flukt». Fokus på mental helse hos flyktninger! Hva kan kirken bidra med?
  1. "Inkludering av flyktninger og andre innvandrere i våre menigheter og lokal samfunn". En praktisk tilnærming der KIA deler av sin erfaring.

Ca 50 deltakere mottok faglige og praktiske impulser i begge tema. For mange menigheter er dette svært aktuelle og utfordrende temaer.

F.v: Zvonimir Vojtulek, Solveig Fiske, Rune Fiskerstrand og Margrethe B. Heggebø

Deltagelse på fagdagen var en del av KIAs Menighetsprosjekt der hovedfokus er å arbeide for bedre integrering av innvandrere og flyktninger i menighet og lokalsamfunn.

KIA, NMS og Den Norske Kirke har inngått en egen samarbeidsavtale for å forsterke dette arbeidet.

KIAs utsendte fikk også møte avtroppende biskop i Hamar bispedømme, Solveig Fiske. Hun kommenterte viktigheten av KIAs arbeid og ble mer enn gjerne med på en fotosesjon for å understreke det.Skrevet av / ta kontakt med
Rune Fiskerstrand
Regionleder KIA Øst
ost@kianorge.no48 31 41 52
se alle
Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.