Bildesamling av varierende aktivitet for mannsgruppene i Stavanger, Oslo, Kristiansand, Bergen og Norheimsund

Mannsprosjektet deles for inspirasjon

Mannsgruppene ble presentert med informasjon og video i nyhetsbrevet til Integrerings- og mangfoldsdirektoratet.

KIA samler menn med innvandrerbakgrunn i trygge fellesskap. Å komme sammen for å diskutere de mange utfordringene det er å tilpasse seg et nytt samfunn er etterlengtet, for mange har utfordringer med ensomhet og å utvikle sin kompetanse. Vi opplever at det har vært mangel på målrettet oppfølging av innvandrermenn som lever på utsiden av det norske samfunnet, så etablerte mannsgrupper i prosjektet som har blitt drivet siden høsten 2020.

Besøk av filmteam

Det har vært et lærerikt og inspirerende prosjekt som vår støttespiller Integrererings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) har lagt merke til. De tok derfor kontakt for å vise hvordan samlingene foregår, og et filmteam kom til Bergen for å være med i mannsgruppen sin ukentlige samling. Videoen som ble produsert viser både effekten av deltakelse ved å intervjue b.a. Gideon Dejene som har utviklet sin kompetanse på inspirerende vis, samt beskriver erfaringene og målene ved å intervjue prosjektleder Hallgeir Berge. I videoen vises det gode samholdet gruppene får gjennom matfellesskap, i tillegg til at de blir med på svømmetrening og fotballtrening som er tiltak sprunget ut fra deltakere i mannsgruppen.  

Se video fra mannsgruppen via denne linken

Store behov

Det er en stor glede at mange får økt selvtillit, kompetanse, jobb, førerkort og økt nettverk gjennom vårt mannsprosjekt. Det er helt klart behov for veldig mange flere slike grupper, så vi er glad for at IMDi deler om dette prosjektet gjennom sinn emneknagg "Lær fra andre".

Det er en lengre vei å gå for noen deltakere for å bli aktive samfunnsdeltakere, men det har stor verdi å drive individuell oppfølging og å delta på ukentlige samlinger hvor en får praktisert norsk. Vi opplever mange deltakere utvikler seg til å bli ressurspersoner både i organisasjonen og i samfunnet gjennom å bli sett og føle seg inkludert.

Mannsgruppe som skal på tur i solskkinnet. F.v., Tor Håkon, Zenawi, Bacha, Hallgeir, Andebrhan, Tesafay og Awet.

Skrevet av / ta kontakt med
se alle
Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.