Deltakere på KIAs svømmekurs. Foto: Isabel Knoll

Svømmekurs gir resultater

Denne våren har 20 minoritetskvinner fått svømmeopplæring med ukentlige svømmetimer i Møllergata svømmehall.

Vannskrekk er overvunnet og ferdigheter innlært. Kvinnene går en tryggere sommer i møte.  

Tidligere deltaker ved norskundervisning i KIA Oslo, Mayyada Moussa, er svømmeinstruktør for nåværende KIA-deltakere. Hun har gjennomgått de kursene som kreves for å kunne drive med svømmeundervisning for dem som ikke kan svømme.  

Etter endt kurs oppsummerte Mayyada vårens svømmeundervisning med ordene:

Dette har vært fantastisk! Jeg er imponert over innsatsen og seriøsiteten til kvinnene. Og som de har støttet og oppmuntret hverandre! Det har vært flott å være vitne til dette.

- Jeg vil spesielt trekke fram én kvinne, fortsetter Mayyada. - Hun hadde fortalt om sin fobi og redsel for vann, og mot slutten av kurset hadde hun overvunnet fobien! Nå svømmer hun ved hjelp av svømmebrett og fryder seg over å være i vannet.

Det er takket være tilskudd fra Velferdsetaten i Oslo kommune og Stiftelsen DAM, at KIA Velferd & Arbeid i Oslo kan legge til rette for svømmeundervisning for ikke bare KIA-deltakere, men også for elever fra Etterstad videregående skole som KIA samarbeider med. Og mens mammaene er på svømming, har KIA barnepass for dem som trenger det.

Alyaa Alkabi er en av kvinnene som har vært med på svømmekurset denne våren. Svømming var ikke på timeplanen på den skolen hun gikk på i Irak.

Alyaa Alkaabi. Foto: Else S. Vatne
Jeg var litt redd i starten, og jeg pustet mye og svelget mye vann. De første tre gangene holdt jeg meg nærme bassengkanten, men etter hvert ble jeg tryggere og slappet av, forteller hun.

Alayaa har lært å svømme både på mage og rygg. For første gang skal hun i sommer ta med sine to barn på 8 og 12 år til en svømmehall i Oslo!

Planen framover er at tilbudet om svømmeopplæring skal videreføres, men på nåværende tidspunkt er det noe usikkert hvordan det blir for høstsemesteret.
Oslo kommune har lagt om sine utleietidspunkt til tider som er svært ugunstige for våre deltakere.

Vi er imidlertid positive og vil jobbe videre med våre planer!

Tiltaket er støttet av:

Skrevet av / ta kontakt med
se alle
Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.