KIA gir flerkulturelt fellesskap til både barn og voksne i regionen på Vestland fylke, som her fra sommerleiren 2021 på Gullbotn leirsted. Foto: Hallgeir Berge

Region endrer navn til KIA Vest

Det er vedtatt at regionen KIA Bjørgvin, med kontor i Bergen, endrer navn til KIA Vest.

KIA Bjørgvin ble etablert i 1978 og har siden den gang utført mye verdifullt arbeid i regionen. Ordet Bjørgvin er tatt fra Den norske kirke sine bispedømmer, siden dette bispedømmet omfatter Vestland fylke, men betydningen av regionnavnet har vært vanskelig å forklare innvandrere.

Bjørgvin er et ukjent navn for de fleste innvandrere, og i tillegg et ord som er vanskelig å uttale for alle som ikke har norsk som morsmål. Derfor er det en stor glede å kunne fortelle at regionen nå heter KIA Vest, og vil fremdeles drive det samme arbeidet innen regionen som omfatter Vestland fylke.

Prosessen med å endre navn begynte på regionrådsmøte den 25. november 2021 da det ble bestemt at regionen ønsket endre navn til KIA Vest. Dette ble vedtatt på møtet til KIAs landsstyre 10. mars 2022, så fra nå av er navnet på regionen KIA Vest. Det er også endret på Facebook-siden vår, som er det sosiale mediet vi bruker aktivt i regionen.

Vi ser frem til å fortsette det meningsfulle arbeidet vårt under nytt navn for regionen, og driver mange prosjekter ukentlig i Bergen spesielt, men har også aktiviteter i Kvam kommune og på Askøy. I tillegg ønsker vi å utvide arbeidet i regionen, og har blant annet søkt IMDi om å etablere Turgrupper med flerkulturellmøteplass på Stord og i Florø for å gi ukentlige samlingsplasser til beboerne på asylmottakene og øvrig befolkning.

Vi følger også med verdenssituasjonen og lidelsene som mange ukrainere nå gjennomgår, så diskuterer med ukrainere og Den ukrainske forening i Hordaland og Bergen for hvordan vi kan bidra til å ta best mulig imot ukrainske flyktninger som kommer til regionen i disse dager.

 

Takk til deg som følger arbeidet vårt, og velkommen som støttespiller eller frivillig for arbeidet vårt for flerkulturelt fellesskap.

Den ukentlige turgruppen skaper vennskap og bånd, så disse deltakerne  samlet seg ved KIAs kontorlokaler for en ekstra tur lørdag 12. mars. F.v. Fadi Suliyman, Leake Tewelede, Gideon Dejene, Paul Arunkumar Thevanathan, Christina M. V. Vatnehol og Marie Pettersen. Foto: Hallgeir Berge

Skrevet av / ta kontakt med
se alle
Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.