Plakat for Kurskvelder

Gratis kurs for arbeid blant innvandrerbefolkningen fra 7. oktober

Velkommen til å bli med på digitalt kurs over fem kvelder, som er gratis og for personer engasjert i arbeid blant innvandrerbefolkningen.

PÅMELDING HER.

Datoer:
1. Samling torsdag 07. oktober
2. Kursdag torsdag 21. oktober
3. Kursdag torsdag 4. november
4. Kursdag torsdag 18. november
5. Kursdag torsdag 25. november

Sted: Kurset holdes digitalt via Zoom fra kl. 17:00 til 21:00

Stiftelsen Rådet for kulturkompetanse i Forebyggende Arbeid RKF skal holde 5 kursdager (webinar) for ressurspersoner som arbeider blant innvandrerbefolkningen.
Kurset er ekstra relevant for dem med innvandrerbakgrunn som ønsker å være «Change agents» eller «endringsagenter» i minoritetsmiljøer eller samfunnet ellers.

Dette er et samarbeidsprosjekt mellom stiftelsen RKF og KIA, og prosjektet er finansiert av IMDI – Integrerings- og Mangfoldsdirektoratet.
Hensikten med kurset er å heve fagkunnskap og kompetanse blant ansatte og frivillige i KIA og andre ressurssterke innvandrere og norske som vil drive forebyggendearbeid i innvandrermiljøer.
Kurset er delt i fem temaer og kursdeltakere forventes til å holde bevissthetsskapende dialogarbeid rettet mot innvandrergrupper på ulike språk.

Alle er velkomne til kurset, samtidig som de 20 første innvandrere som gjennomfører 5 dagers kurs og bor utenfor de kommuner nevnt nedenfor (*), skal få en gave på 1500,- kroner, og med en oppfordring til å holde en dialogsamling eller webinar på sitt morsmål.
Individuell veiledning gis til deltakere etter behov på telefon eller video. Deltakere skal få kursbevis ved avslutningen av seminaret.

Temaene for kurset er:
Kultur: tradisjoner og forebygging av skadelige tradisjoner
Kultursensitiv strategier i dialogarbeid: prinsipper og ferdigheter i dialogarbeid
Den norske handlingsplanen mot negativ sosialkontroll, tvangsekteskap og kjønnslemlestelse. Helsefremmende og forebyggende arbeid med minoriteter
Barneoppdragelse som er fri fra vold, tvang og trusler og grunnleggende kunnskap om barnevern
Kvinnehelse, sosialkontroll og seksuell helse blant innvandrere

* Kommuner: Arendal, Bergen, Bodø, Bærum, Drammen, Fredrikstad, Gjøvik, Hamar, Kristiansand, Oslo, Sandefjord, Sandnes, Sarpsborg, Lillestrøm, Skien, Stavanger, Tromsø, Trondheim, Tønsberg og Ålesund.

For mer informasjon: Ta kontakt med prosjektleder Leoul Mekonen, mobil: 97585703 og e-post leoul.mekonen@gmail.com, eller Mei Lian Chou, mobil: 45870319 og e-post mei.lian@kianorge.no.

Skrevet av / ta kontakt med
No items found.
se alle
Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.