KIA er et "FN i miniatyr"

Tradisjonen tro, feiret vi FN-dagen på ekte KIA-vis den 24.oktober. Her kan du lese hva de gjorde i Oslo.

FN – og organisasjonens betydning som det eneste «stedet» der alle verdens land faktisk kan møtes og forsøke å samarbeide til det beste for verden – har vært på dagsorden i alle tre klasser.

Som en innledning til festen ble dette tatt frem i velkomsttalen, og det ble gjort en aldri så liten sammenlikning med KIA- som også er en møteplass for mennesker fra mange forskjellige land!
Bare i våre tre klasser her i Oslo er p.t. så mange som 25(!) ulike nasjoner representert, et tall som stadig skifter akkurat som nasjonene.

Men vi erfarer daglig at dette - i tillegg til å være et sted å lære det norske språket og få innsikt i viktige deler av norsk samfunnsliv - er en viktig sosial arena for utveksling av ideer, kunnskap og erfaringer på tvers av ulike nasjonaliteter, kulturer, religioner og aldre.
Her blir man kjent med andre kvinner, får venner og bygger nettverk. Her er det samarbeid på kryss og tvers. Om ikke på alle måter, så i hvert fall på mange, er KIA som et lite «FN i miniatyr»!

Bildene fra festen får tale for seg selv, men noen stikkord må vi ta med: farger, flagg, vakre tradisjonelle drakter, deilige dufter og mat fra omtrent alle verdenshjørner, etnisk musikk og dans – som oppvisning og som felles dans, cubansk salsashow, bollywood + tamil, kvinnedans fra Afrikas horn og crossover-dans,  vakker klang og harmoni med minikonsert på piano - og etiopiere og eritreere i skjønn forening og samarbeid om tradisjonell kaffeseremoni hvor alle som ville fikk smake!

Skrevet av / ta kontakt med
Kristin Å. van Gilst
Kursholder og fagansvarlig Norsk med samfunnskunnskap
kristin@kianorge.no91 14 82 98
se alle
Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.