Barn i sekkeløp aktivitet
Sekkeløp var en av mange kjekke sommeraktiviteter barna fikk oppleve

Ferieaktiviteter for kvinner og barn

Mødre og barn har hatt gleden av å være med på forskjellige ferieaktiviteter i regi av KIA Mestring Oslo i sommer.

Sommerferieaktiviteter har blitt tilbudt innvandrerkvinner og familier som selv ikke har økonomi, kjennskap eller språk til å ta del i aktivitetstilbudene som mange norske familier har i feriene. Dette har latt seg gjøre takket være prosjektmidler fra Stiftelsen DAM, og gitt deltakerne varierte aktiviteter i sommerferien.

Det inkluderer tur til en husdyrpark på Ekeberg, opplevelser hos Oslo klatrepark, båttur til Hovedøya og besøk til lekeland som Leos lekeland og Eventyrfabrikken.

Det er godt med is på sommeren!

Mange deltakere

På hver aktivitet har det vært mellom 40-50 deltakere, og totalt har 95 mødre og barn deltatt på en eller flere aktiviteter.

- Vi ønsker å gi tilbud til mange forskjellige personer, i tillegg til at vi også inviterer personer på nytt til de samme gruppene så de får mulighet til å bli godt kjent og etablere nettverk, forteller frivillighetskoordinator  Tayyaba Yousaf som også er prosjektansvarlig.

Blant deltakerne er mange kvinner som går på norskkurs hos KIA og deres barn, men også andre har blitt invitert med. Mange av de som har fått tilbudet har begrenset nettverk i Norge så ferieaktivitetene skal være med på å gi gode ferie- og familieopplevelser for både kvinnene og deres familier, med et spesielt fokus på barna.

For gjennomføringen har flere frivillige bidratt, og i tillegg til Tayyaba har Faisa Abdullah Mohamud (barnehageassistent), Maryam Mohamed Ali (barnehageassistent) og Maria Pilar Galvez Aldana (tidligere praksiselev i Mestring), tatt ansvar som prosjektmedarbeidere.

Hoppetau er god trening


Betydningsfullt

Tilbudet har hatt stor betydning for mange familier og barn, for mange har begrenset kjennskap til hvilke aktiviteter som er tilgjengelige for barn. I tillegg er mange av deltakerne enslige alenemødre, og noen av mødrene synes det kan være vanskelig å ta med barna alene ut på tur. 

- Disse ferieopplevelsene ble en måte for mange av mødrene til å kunne oppleve mestring som forelder, forteller Tayyaba. 

Resultatet er at det er med på å gi både barn, mødre og hele familien gode familieopplevelser og en opplevelse av mestring.

Badetemperatur for ivrige barn

Tur til Hovedøya

1. juli var den siste dagen av sommerens ferieaktiviteter, med 32 deltagere og ledere på tur til Hovedøya.

Familien Ashouri, som også deltok på tur til klatreparken, satt stor pris på å få en tur til Hovedøya. Familien er opprinnelig fra Iran, og takknemlig for tilbudene de får gjennom KIA. Mamma til Salma (8 år) og Samar (5 år), Maryam, trakk fram det flotte opplegget i klatreparken hvor barna fikk opplæring av instruktører før de ga seg ut på oppdagelsesferd i klatreparken. 

– Vi har oppdaget nye steder i Oslo og ikke minst har jeg fått praktisert norsk, sier Maryam med et smil.
Familien satt pris på å være med på tur

Barna Larisa, opprinnelig fra Kroatia, og Tobias, med foreldre fra Etiopia, har gått sammen i KIAs integreringsbarnehage i over et år. De er nå begge klare til å begynne på skolen på hver sin kant av byen til høsten. Så det er ikke lett, for det var tydelig å se at de satte stor pris på hverandre, når de lekte sammen og skiltes med en klem.


- Da kom tårene. For det er sterkt å se hvor viktig fellesskapet hos KIA er også for barn, forteller Else Storaas Vatne.
Skrevet av / ta kontakt med
se alle
Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.