Besøk i Botanisk hage og på Klimahuset

Mai er en fin tid å besøke Botanisk hage, og vi i KIA Kompetanse Oslo er så heldige at vi har gåavstand til den.

I tillegg til å se og rusle blant “norske”, eller nordlige, planter ute i parkområdene, er det også fint å ta en tur inn i veksthusene.

Der finner mange av deltakerne våre planter som de kjenner godt fra sine opprinnelsesland – og “gjensynsgleden” og entusiasmen var stor da en gruppe fra B1-klassen var der på besøk en dag resten av klassen feiret Eid hjemme i velferdspermisjon.

Praten og diskusjonen gikk blant kaffe, kakao, ananas og et vell av andre mer og mindre ukjente planter, så det var en sann fryd å både høre og se ..!

Uka etter hadde vi bestilt tid i Klimahuset - også det i Botanisk hage – for hele klassen i forbindelse med at vi har jobbet med temaet “Klima og miljø”.
Her fikk vi se og oppleve eksempler på årsaker til klimaendringer og hva som kan skje hvis utviklingen fortsetter slik den har gjort … Men også et stort mangfold av ideer til hva vi enkeltmennesker faktisk kan bidra med for å bremse den negative utviklingen – presentert på en fin måte.

Dette var et besøk som deltakerne faktisk uttrykte takknemlighet over å ha fått være med på, og over all forventning!

Med gode forberedelser og litt forhåndskunnskap ble det vekket både interesse og bekymring – men også ekstra engasjement og inspirasjon til å gjøre noe selv!

Skrevet av / ta kontakt med
Kristin Å. van Gilst
Kursholder og fagansvarlig Norsk med samfunnskunnskap
kristin@kianorge.no91 14 82 98
se alle
Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.