Generalsekretæren tok del i arrangementet "Vi går for fellesskap", som er et mål han jobber helhjertet for! Foto: Marta Madland Hagesæther

Vintersol og skidag

KIA i Oslo, Rogaland og Agder har fått støtte fra Stiftelsen DAM til å arrangere ferie- og fritidsaktiviteter for innvandrerfamilier.

Vintersol og skidag

-Når skal vi på ski neste gang, mamma? Skidag på Eikerapen med KIA Kristiansand ble en flott dag for barn og voksne - og ga inspirasjon til flere skiopplevelser!

Det var første gang de spente på seg ski for mange av de 40 deltakerne. Kalenderen viste februar og vinterferie, men været fikk oss til å tro at dette var påske på sitt aller beste. Barn og voksne koste seg i sola med ski, aking og grilling.

Eikerapen skisenter var en fantastisk vert for skidagen. Senteret er drevet, i stor grad på dugnad, av hyttefeltet på Eikerapen i Åseral. På noen få dager skaffet de over 20 par langrennsski og støvler til barna og foreldrene deres. Barna fikk velge mellom slalåm og langrenn og flere valgte også å prøve seg i alpinbakken.

-Kjempegøy å se hvor fort de lærte seg å kjøre på ski, sa en av hytteeierne som lånte bort utstyr.

Blant barna som deltok var det også stor entusiasme. Læringskurven var bratt for mange av de nye norske skiheltene, og mot slutten av dagen surret det av glede og følelsen av mestring. Som ett av barna sa: -Det var vanskelig først, men nå skjønner jeg hvordan jeg kjører ned en bakke!

I Stavanger storkoste barnefamilier seg med orienteringsløp, bingo og museumsbesøk. Vi hadde strålende vær og fikk utforsket både nærmiljøet og lært mer om norsk oljehistorie. Flere nye bekjentskap ble knyttet og barna har fått en aktiv ferie.

I Oslo var barnefamilier to dager på skisenteret på Trollvanstua. Her fikk både voksne og barn muligheten til å stå på langrennsski med oppfølgning av egne skiinstruktører. Flere ønsket å være med på en slik aktivitet igjen til neste år. I vinterferien arrangerte KIA Oslo også aketur på Skullerud og alle koste seg.

KIA vil arrangere flere turer og aktiviteter i påskeferien, sommerferien og høstferien.

Skrevet av / ta kontakt med
Anne Marit Stalleland
Prosjektleder
anne.marit.stalleland@kianorge.no48314164
se alle